Стрічка

Словник арт-кластеру «Ось»

post-image

Уже понад місяць ми з вами створюємо, творимо і вчимося новому в арт-кластері «Ось». За цей час у нас з’явилися спільні цілі та інтереси, внутрішні жарти, а ще – своєрідний кластерний сленг.

Щоб всі залишалися на одній хвилі, ми вирішили зібрати важливі для роботи кластера слівця і дати їм чітке визначення. Багато вам точно знайомі.  Нумо згадаймо, що значать ці слова. 

Ментори – люди, які завжди знаходяться з відвідувачами в кластері і наповнюють дні подіями. До них можна звертатися з питаннями та ідеями. А ще, ментори створюють сприятливу для всіх атмосферу, так що варто до них прислухатися 🙂

Експерт – людина, яка володіє знаннями й навичками в певній сфері, і приходить в кластер, щоб провести воркшоп, артист-ток або лекцію.

Артист-ток – виступ-монолог, протягом якого експерт презентує свою творчість.

Воркшоп – захід, основною частиною якого є практика, відпрацювання навичок. Тобто, на воркшопі можна навчитися чомусь новому або навіть піти додому з готовим витвором мистецтва!

Лекція – виступ експерта, який треба в основному слухати 🙂 Наші лекції здебільшого інтерактивні, тож не бійтеся вступати в діалог та ставити питання.

Цінності – орієнтири, які допомагають нам відчувати себе безпечно і комфортно в кластері. Цінності – це про мораль і внутрішні прагнення, вони не про фізичне, а про душевне, тобто, про нашу спільну дружню атмосферу.

Принципи – стовпи, на яких тримається збереження і комфорт нашого спільного простору. Принципи регламентують поведінку в арт-кластері, і дотримуватися їх обов’язково!

Прочитати про принципи і цінності, до речі, можна в наших попередніх постах.

Здається, ми взгадали всі слова? Пишіть в коментарі, якщо є, що додати. А головне – користуйтесь!

Проєкт «Арт-кластер «Ось» на базі Платформи «ТЮ» здійснюється за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». 

Маєш круту ідею?

    Повідомлення отримали
    Ми прочитаємо його і одразу вам відповімо :)